Girona, primera ciutat catalana que aprova el permís menstrual

per Lluís Girona, el 15 de juny de 2021 a les 07:58
El ple de Girona ha aprovat quasi per unanimitat el nou permís menstrual. L'Ajuntament, que és pioner a l'hora d'implantar-lo, permetrà que les "dones, homes trans i persones no binàries" que tinguin dolors durant la menstruació puguin agafar-se vuit hores al mes. Podran ser seguides o no, i es recuperaran al llarg del següent trimestre.

L'equip de govern, a més de Guanyem i el PSC, han votat a favor del permís, si bé els dos grups de l'oposició han instat Junts i ERC a seguir avançant per millorar en igualtat de gènere. Ciutadans, però, ha trencat la dinàmica seguida pel consistori. El portaveu del grup, Daniel Pamplona, s'ha abstingut, sostenint que el permís no té l'aval d'un informe jurídic i fins i tot el veu "un retrocés". L'altra regidora, Miriam Pujola, ha votat a favor.


El consistori gironí es converteix en un dels primers a tot l'Estat que estableix una regulació per aquesta tipologia de casos. Avui dia, l'Ajuntament compta amb 533 dones contractades, en una plantilla que està conformada en total per 1.047 persones, segons les dades de l'Intersindical-CSC, que és el sindicat que va promoure la mesura.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: