Tens por als canvis? 3 claus per gestionar-ho

per Adolescents.cat, el 27 de juny de 2021 a les 08:12
Des de l’inici de la pandèmia moltes persones estan passant per moments de canvi vital extern i intern. La situació ens ha fet moure de la comoditat a molts nivells i la sensació d’incertesa i falta de control ens pot produir molta por. Aquesta por es pot manifestar en intranquil·litat, angoixa i fins i tot insomni.

Encara que els canvis siguin difícils a l’inici, són molt necessaris i naturals per a la nostra evolució. Què podem fer per gestionar millor la por al canvi? Et compartim 3 claus de la revista especialitzada Psicología y Mente que t’ajudaran:


1. Divideix el teu objectiu en micro objectius



Una de les coses que fa que ens renim és la impaciència. Ens enfoquem en la meta final i ens oblidem completament del camí. Escriu el teu objectiu o objectius en un paper i deixa-ho així unes setmanes per veure si hi has de restar o sumar alguna cosa. Després divideix-lo en parts més petites per anar-ho acceptant poc a poc i tenir menys resistències.

També et servirà donar-te premis cada cop que vagis assolint aquests petits objectius.

2. Rodeja’t de gent que sumi



Els canvis vitals requereixen valentia, per això el millor que pots fer és rodejar-te de persones positives que et recolzin sense jutjar-te i que et donin l’opinió de forma neutral si la necessites. Revisa les teves amistats i observa si algú de l’entorn t’està limitant.

3. Adquireix coneixements



En funció del canvi que estiguis a punt de viure pot ser que necessitis aprendre coses noves. Posa’t a aprendre, això et donarà molta seguretat a l’hora de prendre decisions!
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: