En quines situacions m'hauré de posar la mascareta al carrer?

per Jordi Velert Irles, el 25 de juny de 2021 a les 08:24
Des de dissabte es podrà anar pel carrer sense mascareta, però la nova norma -aprovada oficialment aquest dijous en un consell de ministres extraordinari- té excepcions:

 Caldrà portar una mascareta a mà per si no es pogués mantenir la distància de seguretat de metre i mig i per a accedir a espais tancats, com botigues, restaurants o el transport públic. "Quan les persones es trobin fora del seu domicili, hauran de disposar a tota hora d'una mascareta per a ús personal per si així fos requerit o en previsió d'aglomeracions o necessitat sobrevinguda en espais interiors o en transport públic", inclou la nova norma. El que no inclou són sancions. 


 Una altra novetat és que les mascaretes no seran obligatòries en esdeveniments a l'aire lliure, com ara concerts o, des de l'inici de temporada, en estadis de futbol, si els assistents estan asseguts amb una separació d'un metre i mig. Si estan a peu dret, sí que n'hauran de dur. 

 Sí que caldrà portar mascareta en tots els mitjans de transport públic, excepte per als passatgers dels vaixells, tant a la cabina com quan estiguin a coberta, sempre que puguin mantenir la distància mínima. També caldrà mantenir la mesura de protecció en comerços i en tots els espais públics interiors.








 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: