Què és l'stalkware, per què afecta tanta gent i com evitar ser-ne víctima

per Redacció, el 1 de juliol de 2021 a les 12:11
En aquests últims anys l'ús de l'stalkware ha augmentat un 125% i a Espanya afecta més de 53.870 usuaris de mòbils. Es tracta d'un programa espia que s'instal·la en el dispositiu de la víctima sense el seu consentiment i que permet espiar i rastrejar tots els seus moviments i interaccions (vídeos, fotos, missatgeria instantània, geolocalització, xarxes socials, etc.).

Per instal·lar aquest programa no fan falta coneixements especials d'informàtica, és per això que és utilitzat per molts assetjadors que volen controlar les seves víctimes. Es tracta, doncs, d'un tipus de violència digital que va en argument i per això cal conscienciar sobre aquest tema i denunciar si fa falta.

Tot i que és complicat saber si ens estan espiant a través del mòbil, hi ha alguns trucs i consells que poden ajudar:

 




 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: