Membres de l'UME de l'exèrcit entrant en una residència durant la pandèmia | Pere Fontanals

Els majors d'edat podran ser mobilitzats si hi ha una gran crisi

Membres de l'UME de l'exèrcit entrant en una residència durant la pandèmia | Pere Fontanals
per I.M., el 5 de juliol de 2021 a les 10:51
Totes les persones majors d'edat estaran obligades a la realització de qualsevol "prestació personal" exigida per les autoritats competents, seguint les directrius del Consell de Seguretat Nacional quan es declari un estat de crisi. Així, tots els ciutadans sense excepció hauran de complir les ordres i instruccions que dictin les autoritats, segons la reforma de la Llei de Seguretat Nacional que està ultimant el govern espanyol.

Si es declara un estat de crisi a Espanya, les autoritats també poden requisar temporalment qualsevol classe de béns, així com intervenir i ocupar provisionalment tots els que siguin necessaris, a més de suspendre tot tipus d'activitats. Les persones que pateixin perjudicis econòmics en requisar-los els seus béns o interrompre'ls la seva activitat tindran dret a ser indemnitzats.


De moment, no s'ha establert, quin tipus de "prestacions personals" haurien de realitzar els ciutadans, tot i això, la notícia ha generat polèmica i segurament se'n parlarà, i molt, durant les pròximes setmanes.

Aquesta reforma de la llei es basa en l'article 30 de la Constitució espanyola, segons el qual "els espanyols tenen el deure i dret de defensar Espanya". Declarar l'estat de crisi és una mesura que li correspon exclusivament al president del govern, tot i que ha de comunicar immediatament al Congrés les mesures adoptades.







 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: