Logotip de Adolescents.cat

3 coses que li passen al teu cos quan fa calor i que segurament no sabies

per Redacció, el 7 de juliol de 2021 a les 12:35
A l'estiu la nostra pell s'enfosqueix, els nostres cabells s'aclareixen i gairebé no ens refredem. Aquests són els efectes més coneguts de la calor i d'una major exposició solar. Ara bé, no són els únics. Us n'expliquem alguns que potser no coneixíeu i que recull la BBC:

 


Versió sense playbuzz:

Mal alè
La calor pot provocar deshidratació i aquesta té un afecte col·lateral bastant desagradable: el mal alè. La boca s'eixuga i els bacteris s'acumulen perquè no hi ha prou saliva per arrossega-los. Per tant és important que bevem aigua sovint, sobretot si fem esport.

Un cos més fort
Si sents que l'estiu "et fa més fort" no vas mal encaminat. Amb l'exposició solar, el nostre cos produeix vitamina D de manera natural. Aquesta ajuda el nostre organisme a absorbir el calci i el fòsfor de la nostra dieta i això enforteix els nostres ossos, dents i músculs.

Deixes de suar quan la calor és excessiva
La temperatura normal del cos és d'entre 36ºC i 37ºC. Aquesta, però ,pot augmentar i arribar als 40 ºC si estem sotmesos a una calor intensa durant força estona. Si això passa es produeix un cop de calor, el qual pot ser perillós i requereix atenció mèdica. Doncs bé, quan assolim aquesta temperatura, el sistema que la regula redueix el seu funcionament i deixem de suar, ja que el cos tracta de conservar l'aigua al voltant dels òrgans vitals.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: