L'impactant cas del noi que va viure un any i mig «sense cor»

per Redacció, el 12 de juliol de 2021 a les 11:36
Es pot viure sense que el cor funcioni? Si us fan aquesta pregunta segurament respondreu que no. El cert, però, és que gràcies a la ciència i als avenços tecnològics, és possible.

Així ho demostra el cas de Stan Larkin, un jove que es va passar més d'un any vivint amb un cor artificial temporal (TAH). Quan era adolescent, va ser diagnosticat amb una cardiopatia greu. És per això que els metges van decidir que utilitzés aquest peculiar dispositiu.

 

Es traca d'una màquina de sis quilos que utilitza aire comprimit per a suplir la funció del cor a l'hora de portar la sang a totes les parts del cos. Aquest artefacte està dissenyat per a salvar la vida de pacients quan el seu cor falla del tot i les màquines construïdes per a solucionar defectes parcials no són prou eficients. D'aquesta manera, és possible mantenir-los amb vida sense la necessitat d'estar en un hospital.


Stan Larkin va viure amb aquest controlador portàtil, el qual duia en una motxilla, 17 mesos, fins que li van poder fer un trasplantament de cor. Durant tot aquest temps, el jove no només va intentar fer vida normal, sinó que va seguir practicant l'esport que més li agradava: el bàsquet.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: