Que és l'«stealthing» i per què molta gent està parlant d'aquesta acció sexual?

per Redacció, el 12 de juliol de 2021 a les 14:55
Naim Darrechi s'ha convertit en trending topic aquest dilluns per unes polèmiques declaracions. Com segurament ja sabeu, el tiktoker va assegurar al canal del youtuber Mostopapi que no li agradava mantenir relacions sexuals amb condó. "Mai l'utilitzo i trobo estrany que mai hagi deixat cap noia embarassada [...]. Com que mai ha passat res, acabo a dins sempre, sense cap tipus de problema", deia Naim.

"Però, quan acabes dins, elles no et diuen res?", li preguntava el youtuber. La resposta de Naim? "Sí, però els hi dic que estiguin tranquil·les, que sóc estèril".


Les paraules del tiktoker, per les quals ha demanat perdó, han fet que molts usuaris es preguntessin si aquest comportament pot ser delicte. Doncs bé, practicar sexe sense condó, si totes dues parts hi estan d'acord, no suposa cap fet delictiu. Ara bé, treure's el preservatiu, sense el consentiment de l'altre, sí que ho és.



L'stealthing

 
Per desgràcia aquesta pràctica, anomenada stealthing, és més freqüent del que sembla. Una de les primeres a parlar-ne va ser l'activista i escriptora Alexandra Brodsky la qual, el 2017, va publicar un article a la revista de la Universitat de Columbia denunciant l'stealthing i qualificant-lo de violació.

I és que, segons l'activista, retirar-se el condó de manera no consensuada durant una relació no només suposa una agressió cap a la persona que la rep sinó que a més la víctima s'exposa a riscos físics, com ara a les malalties de transmissió sexual.

La repercussió que va tenir el seu article va fer que alguns estats dels EUA, com Califòrnia i Wiscosnsin, cataloguessin l'stealthing de violació. A l'estat espanyol ja hi ha hagut dues condemnes per aquest tipus de cas, una a Sevilla i l'altra a Salamanca.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: