Et responem les 6 preguntes més buscades a Google sobre l'amor

per Adolescents.cat, el 16 de juliol de 2021 a les 06:00
Fa uns dies us vam compartir les 11 preguntes més buscades sobre amor a Google. Doncs bé, com que algunes eren molt iguals, les hem resumit en 6 i us les hem respost totes! Esperem que us serveixi! Quin consell us ha semblat més útil?

 


Versió sense playbuzz:

Com demanar perdó a la meva parella?
Demanar perdó a vegades ens costa molt, però hauríem d’aprendre a fer-ho més sovint, igual que també hauríem de saber perdonar. 
Si creus que li has de demanar perdó a algú però no saps com fer-ho, el primer que has de fer és analitzar la situació i pensar una mica abans de fer-ho, no n’hi ha prou amb dir “perdó” i ja està. Posa’t al lloc de l’altra persona i intenta entendre com s’està sentint. També pensa què has fet malament i què pots millorar.
Un cop ho tinguis tot més o menys clar, troba un moment tranquil que et permeti expressar tot això que has estat pensant. Primer mostra empatia i demostra-li que entens com se sent. Després demana-li perdó sincerament. Per últim podràs explicar-li els motius que et poden haver portat a “cagar-la” sense que sonin com un retret. Per últim fes-li veure que estàs disposat/da a millorar. Amb tot això, i si li dones espai, l’altra persona t’hauria de poder perdonar!

Com felicitar un ex pel seu aniversari?
Aquí depèn molt com us porteu i la relació que tingueu. Si sou amics o amigues, fes-ho de manera normal, igual que ho faries amb qualsevol amistat. Li pots escriure un missatge bonic desitjant-li el millor i fins i tot recordant-li alguna anècdota divertida, però en cap cas el/la confonguis perquè ja no esteu junts/es! Si no us porteu bé i no parleu mai, valora si et val la pena escriure-li. Si creus que ho has de fer, escriu-li un missatge breu, però si creus que és millor no fer-ho, no ho facis.

Com felicitar la persona que m’agrada pel seu aniversari?
Que sigui el seu aniversari sempre és una bona excusa per escriure-li o fer-li algun detallet, així que no perdis l’oportunitat! Si no teniu gaire relació li pots escriure un missatge, però fes que no es quedi indiferent! No es tracta que se senti incòmode però tampoc que li sembli un missatge mediocre com el de qualsevol, has de buscar un punt mig. El millor sempre és buscar alguna broma que el/la faci riure i el/la faci sentir especial. Una altra cosa que no sol fallar és passar-li alguna cançó especial d’algun grup que sàpigues que li agrada, segur que ho aprecia!
Si ja teniu relació d’amistat, és el moment de currar-t’ho una mica més. Si sospites que l’altra persona també sent alguna cosa per tu, pots fer-li un regal una mica més sentimental, ja sigui amb una carta, amb fotografies vostres... Una altra opció també és regalar-li alguna cosa per fer junts/es com anar al concert d’aquell grup que tant us agrada als dos o les dues. Així també tens l’oportunitat de fer alguna cosa a soles i potser expressar-li tot el que sents!

Com dir una cosa complicada a la meva parella?
El millor quan heu de parlar d’alguna cosa complicada és que trobis un moment per estar a soles, perquè no saps com pot reaccionar l’altra parella i així us sentireu més segurs/es per expressar-vos. Després comença preparant una mica el terreny, digues-li a aquesta persona el molt que t’agrada i la valores. Aprofita per dir-li que per tu és molt important que hi hagi comunicació perquè les coses vagin bé (tant si vols seguir amb ella com si vols deixar-ho). Després és moment d’explicar com et sents i tot el que necessitis dir-li. Això sí, fes-ho amb tacte però amb total sinceritat. Quan ja ho hagis dit, dóna espai a l’altra persona per reaccionar com li surti i expressar-se. Potser et cridarà, plorarà o el que sigui, però és el que necessita en aquell moment i té tot el dret de fer-ho. Així que aguanta-ho i empatitza-hi al màxim. Quan tot es calmi en podreu anar parlant tranquil·lament.

Com dir-li t’estimo a la persona que m’agrada?
Això és una cosa que ha de sorgir de manera natural, no hi ha llocs ni moments perfectes perquè un t’estimo és sempre molt especial. Així que quan es creï el moment i la màgia, deixa-ho anar. Això et funcionarà si ja saps que li agrades a l’altra persona i/o teniu alguna cosa.
Si li vols dir t’estimo a algú amb qui no tens res i no saps si li agrades, vigila una mica més. Si necessites dir-ho i no aguantes més, fes-ho. Però busca un moment tranquil i posa l’altra persona en context. Després que sigui el que hagi de ser!

Com fer bons petons?
Hi ha vàries coses a tenir en compte a l’hora de fer bons petons, així que aquí et deixem un article on t’ho expliquem tot a fons: https://adolescents.naciodigital.cat/noticia/40206/11/consells/fer/millors/petons
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: