Les preguntes que serveixen per detectar un mentider/a

per Redacció, el 23 de juliol de 2021 a les 06:00
S'han fet diverses investigacions científiques sobre la mentida: quin tipus de persones tendeixen més a enganyar, per què i com detectar aquests enganys.

Si bé no hi ha una fórmula màgica per saber si ens estan mentint o no, existeixen algunes tàctiques que poden ser útils, com les que proposa la psicòloga Coral Dando al web especialitzat Psychology Today. Us deixem amb algunes de les preguntes que ens poden ajudar a detectar quan no ens estan dient la veritat:

 Fes preguntes obertes. Per exemple: "Em podries explicar com va ser viure aquella situació?". Aquest tipus de qüestions impliquen respostes més elaborades i per tant, si ens estan mentint, és probable que cometin algun error.

 Fes que cada pregunta compti. És a dir, fes les preguntes precises i no estiguis interrompent constantment. Deixa que l'altre s'expliqui i escolta. Fes preguntes amb un to que no sigui acusador. Si l'altra persona se sent atacada es tancarà en banda i deixarà d'explicar-te allò que t'estava comentant.

Trans Reaction GIF by Salon Line

 Fes preguntes amb algun element temporal. Demana a l'altre quan va tenir lloc un determinat fet, per exemple. Si ell o ella t'està mentint, és probable que s'acabi contradient i que digui coses que no tenen sentit

 Fes preguntes aclaridores. Pots buscar més detalls sobre una resposta anterior o un relat inicial. Els mentiders poden tenir problemes amb els detalls i també poden ser inconsistents quan recapitulen o repeteixen el que t'han dit.



Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: