La vacuna de la covid-19 té efectes en la menstruació?

per Redacció, el 22 de juliol de 2021 a les 10:24
La vacuna de la Covid-19 pot tenir efectes secundaris en la menstruació? Aquesta és la pregunta que està intentant respondre una investigació de la Universitat de Granada. L'estudi s'està duent a terme, en gran part, gràcies a Laura Cámara, infermera especialista en ginecologia i obstetrícia i sexòloga.

I és que aquesta experta va decidir recollir testimonis de totes les dones d'arreu d'Espanya després d'observar que algunes de les seves pacients havien tingut efectes en la regla un cop vacunades.


En concert va publicar un formulari de Google –que encara es pot omplir- perquè les persones que ho volguessin poguessin descriure els efectes secundaris en la menstruació que havien experimentat. A hores d'ara ja han respost més de 4.000 dones, i tot i que només es tracta d'una enquesta, ha servit per impulsar un estudi que pot ajudar a aclarir les possibles conseqüències de la vacunació.

Els efectes que descriuen les dones afectades són, sobretot, amenorrea (absència de la regla), sagnats abundants i regla més dolorosa. Laura Cámara es va posar en contacte amb Sanitat per explicar-los les dades de la seva enquesta, però el ministeri no li ha donat cap resposta, segons ha explicat a RAC1.


 


Així doncs, caldrà veure ara quins són els resultats de la investigació que ha impulsat la Universitat de Granada.

Dit això, la intenció d'aquesta especialista no és en cap cas posar en dubte la vacunació, sinó aclarir quins són els possibles efectes secundaris.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: