Què passaria al teu municipi si pugés el nivell del mar un metre?

per I.M., el 26 de juliol de 2021 a les 15:59
El canvi climàtic i l'escalfament global tenen conseqüències. Una d'aquestes és la velocitat amb què puja anualment el nivell del mar. Segons un estudi elaborat l'any 2018, que monitorava els canvis temporals i espacials del nivell del mar, s'augura un augment d'entre 0,4 i 1,5 metres per al 2100 i d'entre un metre i 11,7 per a l'any 2300. 

Què passa si puja el nivell del mar un metre? El servei web FloodMap ha elaborat un mapa que permet saber quina seria l'afectació d'aquest increment en el nivell del mar i també permet fer proves amb qualsevol nivell (entre un i 400 metres). 


A Catalunya, el problema principal estaria al Delta de l'Ebre. Si el 2100 el nivell del mar ha augmentat un metre respecte a l'actual, el Delta pot acabar desapareixent completament. Altres zones que es podrien veure afectades són alguns ports del litoral, com el de Tarragona o el de l'Escala, i també els Aiguamolls de l'Empordà, que duplicarien la seva àrea. L'aeroport de Barcelona, per la seva part, també es veuria afectat per inundacions constants deguda la seva proximitat amb el mar.



 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: