La cantant Pink s'ofereix a pagar la multa de l'equip d'handbol femení que es va negar a jugar en biquini

per L.G., el 28 de juliol de 2021 a les 08:48
Amenaçades amb ser desqualificades i multades. Les jugadores d'handbol platja de la selecció de Noruega van decidir a negar-se a jugar amb biquini durant el Campionat d'Europa i la Federació Europea d'Handbol (EHF) va sancionar-les amb 1.500 euros per no jugar amb l'equipació reglamentària.

Ho van fer en el partit en què es jugaven la medalla de bronze com a protesta contra el reglament oficial, que les obliga a anar en biquini. El seu problema i la seva denúncia han donat la volta el món i han despertat una onada enorme de solidaritat, a més d'indignació, davant la situació de la selecció. La cantant Pink s'ha ofert a pagar íntegrament la multa i explica que està "molt orgullosa, com molta gent" del gest de les jugadores.

Tracte discriminatori


Les jugadores ho consideren discriminatori, antiquat i creuen que sexualitza les esportistes. És per això que es van saltar la normativa i van cobrir el seu torç i les seves cames. De fet, l'equip noruec estava disposat a saltar-se les regles en tots els partits, però la Federació Europea d'Handbol (EHF) va endurir la sanció.

"Primer ens van dir que ens imposarien una multa de 500 corones per persona i partit, que en total serien 50.000 corones. Vam dir que sí", expliquen, fins que van començar les amenaces de desqualificació. "Així que ens vam veure obligades a jugar amb biquini", assegurava la capitana de la selecció, Katinka Haltvik.


La federació noruega ha estat protestant des de principis d'any i demanant la supressió de la norma, però de moment no han escoltat la seva petició. Perquè us feu una idea de la diferència que hi ha entre la vestimenta de la selecció masculina i femenina, us deixem una foto.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: