Logotip de Adolescents.cat

Dos úters i dues vagines: una noia explica l'estranya afectació que pateix

per Redacció, el 29 de juliol de 2021 a les 12:03
Dos úters, dos cèrvix, dues vagines i dues menstruacions en un mes. Paige DeAngelo, una noia de 20 anys, es descrivia amb aquestes paraules en un vídeo de TikTok que es va fer viral aquest 2021. Ho feia per donar a conèixer i visibilitzar l'afectació que pateix: uterine didelphys, coneguda com a doble úter.
 
@paige.deangelo

Reply to @hayleemichelle_ answering your Qs about ##uterinedidelphys & spreading some knowledge 👊🏻 ask away no shame


♬ son original - Gygy 💋🎀🦋


Es tracta d'una anomalia congènita rara. L'úter comença a desenvolupar-se en forma de dos tubs petits. A mesura que el fetus creix, els tubs normalment s'uneixen per a crear un òrgan prim més gran: l'úter. A vegades, però, els tubs no s'uneixen completament i cada un es desenvolupa per separat, donant nom al que es coneix com a doble úter.


Un dels símptomes més freqüents associat a aquesta afectació és la de tenir la menstruació dues vegades al mes, que és el que li passava a la Paige DeAngelo abans que fos diagnosticada. De fet, la jove explica que va acudir al metge perquè trobava estrany tenir la regla tan sovint, però que a banda d'això, no havia notat res fora del normal.

Quan li van dir que tenia uterine didelphys li va costar de creure, ja que no s'havia adonat que a banda de tenir dos úters, també tenia dues vagines. De fet, només una és visible de manera exterior i d'una mida més petita de l'habitual. La jove assegura, però, que no li causa "cap molèstia".

El que més la preocupa de la seva afectació és que pot augmentar el risc de tenir un avortament espontani o un part prematur.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: