Logotip de Adolescents.cat

Taques, irritacions, vermellors...a la pell. Per què surten i com evitar-les?

per Redacció, el 14 d'agost de 2021 a les 06:00
Platja, piscina, excursions...a l'estiu el nostre cos està sotmès a moltes més hores de sol i això pot provocar certes reaccions en la nostra pell. Les més habituals són les erupcions, les vermellors o les taques. Aquestes poden sortir encara que ens haguem posat crema solar i ens haguem protegit, ja que hi ha certs factors, tant interns com externs, que les poden causar. 

sunbathing nia lovelis GIF by Hey Violet

 I quins són aquests factors? Principalment dos: els genètics i els químics. Així ho assegura la dermatòloga Amselem a El Confidencial. Per una banda, comenta que hi ha persones que tenen un tipus hereditari d'al·lèrgia al sol o són més sensibles a l'exposició solar. Això fa que desenvolupin amb freqüència símptomes com picors, vermellors, etc. cada vegada que els toca el sol de manera prolongada. 

Ara bé, també hi ha certs productes que poden causar taques i vermellors a la pell. Per exemple, medicaments com els anticonceptius, els antihistamínics i fins i tot els antiparàsits poden provocar aquests símptomes. És per això que, si els esteu utilitzant, el millor és que eviteu el sol de manera directa i feu servir protecció solar FP50+. 

També pot ser que ens surtin taques o irritacions per culpa de certs cosmètics. Hi ha perfums o cremes per la pell que contenen components no fotoestables que reaccionen amb el sol i contribueixen a l'aparició de picors i taques. Així doncs, millor evitar-los si hem d'anar a la platja. 

Com evitar-ho?


Us deixem amb algunes recomanacions d'experts i expertes per evitar aquest tipus de problemes. Sigui com sigui, però, si persisteixen el millor és que acudiu a un professional: 

 Hidratació: és important no només hidratar la pell, sinó també beure un mínim de 2 litres d'aigua al dia. 

 Protecció: intenteu evitar les hores de més sol i protegiu-vos bé amb barret, ulleres de sol i crema solar de factor elevat. 

 Productes naturals: utilitzeu productes naturals per cuidar la vostra pell i eviteu cosmètics que puguin provocar reaccions amb el sol com ara els perfums o el maquillatge. 

 Tractaments postsol: si heu pres el sol, és important que després apliqueu productes calmants a la vostra pell. Hi ha cremes indicades per aquests tractaments tot i que també podeu utilitzar substàncies naturals com l'àloe vera.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: