Frenen una campanya de desinformació contra les vacunes que reclutava influencers

per Redacció, el 12 d'agost de 2021 a les 12:55
Facebook ha frenat una campanya de desinformació contra les vacunes que operava a les seves xarxes socials. La multinacional ha eliminat més de 300 comptes, molts d'ells a Instagram, que reclutaven influencers per difondre informacions falses sobre les vacunes. Segons ha explicat la mateixa Facebook, tots els comptes estaven vinculats a una firma de màrqueting.

L'informe assegura que la campanya de desinformació va ser desplegada des de Rússia i vinculada amb l'empresa de màrqueting Fazze, amb seu al Regne Unit, que dirigia els seus atacs contra el públic de l'Amèrica Llatina, l'Índia i els Estats Units. La campanya es va desenvolupar en dues fases.


La primera, entre els mesos de novembre i desembre de 2020, quan es van promoure publicacions i comentaris contra la vacuna de AstraZeneca per a la Covid-19. Les desinformacions asseguraven que les dosis de la vacuna convertien les persones en ximpanzés. La segona, duta a terme durant el maig d'aquest any, qüestionava la seguretat de la vacuna de Pfizer.

Aquesta campanya de desinformació va funcionar amb el suport de diversos influencers, tots ells "reclutats" per compartir les seves publicacions en xarxes socials com Facebook i Instagram, però també en TikTok i YouTube, on ja tenien públic.


Aquest cas és un exemple dels comportaments inadequats que des de Facebook es detecten i es combaten a les xarxes de la companyia. En l'informe de juliol, es recull que l'eliminació de 144 comptes de Facebook i de 262 d'Instagram, així com de 13 pàgines i vuit grups, de dues xarxes localitzades a Birmània i Rússia.

Altres notícies que et poden interessar

​​​



​​​
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: