Què és la «Lithsexualitat»? Una manera de viure la sexualitat poc coneguda

per Adolescents.cat, el 29 d'agost de 2021 a les 08:59
La sexualitat ha sigut un tema tabú en la nostra societat durant molts anys, de manera que molts conceptes encara ens resulten nous i poc a poc anem aprenent que hi ha moltíssimes formes diferents de viure la sexualitat.

Hi ha un comportament sexual poc conegut que es diu “Lithsexualitat”. En què consisteix?



Les persones que s’identifiquen com a lithsexuals tenen un comportament força peculiar. Tenen desig i atracció cap a una persona sempre i quan l’altra persona no les correspongui. És a dir que si en algun moment l’altra persona comença a fer-te cas o mostra interès cap a tu, tu de cop perds l’atracció que senties.

Així doncs, les persones lithsexuals tenen atracció cap a un altre ser humà independentment del seu gènere o orientació sexual, però no volen arribar a tenir una relació real. Tota l’atracció es basa en l’amor platònic. Els resulta estimulant que l’altra persona els rebutgi o els ignori.


Alhora, les persones lithsexuals pot ser que tampoc s’adonin que hi ha algú que sent atracció cap a elles, perquè simplement prefereixen no saber-ho.

Tal com expliquen els experts de Psicología y Mente, hi ha altres formes d’anomenar aquest comportament sexual: litosexual, lithromàntic, litoromàntic, acoisexual i acoirromàntic.

Les persones lithsexuals tenen el seu propi símbol o bandera amb cinc franges de colors:



Vermell: Societat, vitalitat i sensibilitat
Taronja: color seelccionat per identificar la lithsexualitat
Groc: diversitat en l’atracció, lleialtat i honor
Blanc: idealisme i sexualitat
Negre: arromàntic o asexual
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: