Autoboicoteges les teves relacions sense adonar-te'n? Senyals que indiquen que sí

per Adolescents.cat, el 30 d'agost de 2021 a les 11:16
Hi ha relacions de parella que s'acaben, no perquè no funcionin, sinó per l'autosabotatge. És a dir, de vegades som nosaltres mateixos qui impedim que una relació avanci perquè tenim por que ens decebin o ens falta confiança. 

Així ho assegura una investigació publicada al Journal of Couple & Relationship Therapy que ha analitzat els comportaments de parella més de 600 persones. El més sorprenent és que un percentatge elevat dels participants reconeix haver actuat de manera destructiva per protegir-se. Aquests són alguns dels comportaments d'autosabotatge més freqüents: 

 Retirar-se de la relació: mantenir permanentment o temporalment la distància física o emocional amb la intenció de forçar a la parella a actuar (per exemple, per a iniciar la ruptura). 

 Actitud defensiva: sentir-se indignat consentiment i provocar conflictes. 

 Fingir: mentir-se a un mateix o a la seva parella sobre els seus pensaments, sentiments o l'estat de la relació.

I quins són els motius que acostumen a provocar aquests comportaments? Segons l'estudi, aquests són els més habituals: 

 Por: a la decepció, a ser rebutjat, a ser abandonat... 

 Autoestima baixa i/o autoconcepte negatiu (per exemple, sentiments d'inferioritat). 

 Dificultats per a confiar: causades sovint per traïcions passades. 

 Altes expectatives: associades amb tendències perfeccionistes 

Tant si us heu sentit identificats/des com si no amb alguns d'aquests comportaments, us deixem amb consells d'experts per a mantenir una relació saludable:

 
 




 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: