Una setmana fugat: què sabem del pare del nen assassinat a Barcelona?

per Bernat Surroca, el 1 de setembre de 2021 a les 09:25
Fa una setmana que els Mossos busquen, sense èxit, Martín Ezequiel Álvarez Giaccio, el pare del nen de dos anys assassinat la nit de dimarts a l'hotel Concòrdia de Barcelona, un establiment de quatre estrelles situat a l'Avinguda del Paral·lel. Els investigadors creuen que l'home, de 44 anys, és el principal sospitós de la mort del menor en el que seria un nou cas de violència vicària: matar el fill per fer mal a la mare. Álvarez Giaccio va fugir després de cometre, presumptament, el crim i continua desaparegut. La policia va demanar dimecres passat ajuda a la ciutadania, i va difondre la fotografia de l'home i algunes característiques físiques. Set dies després, no se sap on és. En quin punt es troba, ara, el cas? Què en sabem? 



El crim es comet en un hotel i el pare fuig


Els Mossos van arribar a l'hotel la nit de dimarts després de rebre una trucada de la mare. Van trobar el cos del nen en una habitació de la setena planta, amb la cara morada. Es van enviar quatre ambulàncies fins al lloc dels fets, però els equips d'emergència no van poder fer res per salvar-li la vida. El menor, de només dos anys, havia arribat sol amb el pare, que havia reservat habitació per una nit. Les càmeres de seguretat van enregistrar l'home sortint per comprovar que no hi havia ningú al passadís. Després, va fugir saltant la tanca de la piscina cap a dos quarts d'onze, abans que arribés la policia. 


Ni rastre del pare, set dies després


Han passat set dies i l'home continua desaparegut. En un primer moment, la recerca es va centrar en Montjuïc, tot i que les primeres informacions apuntaven que hauria pogut anar cap a l'aeroport en taxi. Segons apuntava La Vanguardia aquest cap de setmana, les càmeres del Prat van enregistrar l'home a la terminal, però els Mossos tenen clar que no va agafar un avió per marxar del país, almenys no ho va fer amb la seva documentació. La policia ha demanat ajuda a la ciutadania i ha difós imatges de l'home. Per la xarxa també circulen fotomuntatges sobre quin podria ser el seu aspecte ara. 

Els Mossos continuen buscant


Des de dimecres que els Mossos estan buscant el presumpte assassí. Fonts del cos eviten donar detalls de la investigació i de l'operatiu de cerca i captura, perquè el cas es troba sota secret d'actuacions, però confirmen que és una "prioritat" i que s'hi estan "invertint tots els esforços". En els últims dies s'ha ampliat el dispositiu de recerca per trobar l'home, però de moment sense èxit. No hi ha hagut cap altra detenció relacionada amb el cas.

La parella s'estava separant


Martín Ezequiel Álvarez Giaccio, economista de 44 anys, s'estava separant de la seva parella des de feia poc més d'una setmana. En un principi l'home havia actuat de manera exemplar, acceptant la situació, i s'havia traslladat a viure al Vendrell, amb uns familiars. Dimarts a la tarda, el pare va recollir el nen i, com detalla Nius, van passar una estona a la piscina de l'hotel Concòrdia. No va ser fins l'últim dia, abans de la mort del nen, que l'actitud de l'home va canviar i van començar les amenaces. "Te'n penediràs", li va dir a la mare. L'últim missatge va fer saltar les alarmes: "Et deixo a l'hotel el que et mereixes". Aquestes proves fan pensar que els fets serien un nou crim de violència vicària.

Un nou cas de violència vicària?


El crim es podria tractar d'un nou cas de violència vicària, una branca de la violència masclista. La violència vicària és una expressió de violència i maltractament contra les dones per part de les seves parelles a través dels fills. Segons dades del Ministeri d'Igualtat, des de 2013 hi ha hagut 40 menors que han estat assassinats pels seus pares per exercir una violència contra la mare.

 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: