Polèmica per masclisme i homofòbia al nou àlbum de Kanye West

per Redacció, el 1 de setembre de 2021 a les 11:13


No podem dir que Kanye West sigui un artista aliè a les polèmiques, i el seu últim àlbum, Donda, no en podia estar exempt. West ha protagonitzat molts titulars aquesta setmana per aquest disc que havia de sortir a finals de juliol, però s'ha anat endarrerint.


"Donda" és el nom de la seva difunta mare, que es va morir per complicacions durant una cirurgia estètica. Compta amb 32 col·laboracions: 31 homes i una sola dona. Ella forma part de "Donda Chant", que consisteix a repetir el nom de la seva mare durant més d'un minut. La portada de l'àlbum és simplement un quadrat negre i l'ha presentat amb un show que l'inclou a ell cremant-se.

via GIPHY

La primera polèmica que ha aportat l'àlbum es pot veure al mateix Instagram del cantant. Només hi ha dues publicacions. En una, West diu que Universal, la seva discogràfica, ha tret l'àlbum sense el seu constentiment. A més, afegeix que han prescindit d'una de les cançons, "Jail pt. 2", que ara, uns dies després, ja està disponible.

 

I és que és precisament aquesta cançó una de les que ha generat més polèmica per la seva col·laboració amb el rapper Dababy. Fa ni tan sols un mes, Dababy va fer la volta al món per demanar, durant un concert, que tothom encengués les llums del mòbil, excepte els diagnosticats amb VIH i els homosexuals. Estrany, oi? No sabem què li passava pel cap, al marge de l'homofòbia. Malgrat que el raper s'ha disculpat diversos cops, ha perdut molts concerts i tractes publicitaris. Pel que es veu, Kanye West ha decidit incloure'l a l'àlbum.

A més, no és l'únic col·laborador que ha encès les xarxes. Una altra cançó de l'àlbum compta amb la participació de Marilyn Manson, acusat des de fa poc per l'actriu Evan Rachel Wood d'haver abusat sexualment d'ella durant anys des que era una adolescent. I no és l'única: 15 altres dones han denunciat al cantant per haver-les agredit en els últims anys.

via GIPHY


West no s'ha posicionat sobre les polèmiques col·laboracions al seu àlbum. Qui si que ha fet declaracions (no verbals) sobre "Donda" és Kim Kardashian, que va penjar uns quants stories escoltant l'àlbum de West... amb el volum a 0. Segur que devia entendre moltes coses. Després d'això, al concert presentació del disc, Kardashian va aparèixer amb un vestit de núvia al mig de l'escenari, cosa que va fer pensar a tothom que la mítica parella havia tornat. Tot i que sembla que Kanye posa llenya al foc i, segons alguns mitjans, ha explicat que és així, la seva exdona ho ha desmentit.
 

Què penses de Kanye West? Escoltaràs el seu àlbum?

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: