Què és l'«orgasm gap» i com ens afecta?

per Redacció, el 1 de setembre de 2021 a les 11:19
En anglès es coneix com a orgasm gap i aquí s'ha traduït amb el nom de bretxa orgàsmica. N'havies sentit a parlar? Saps a què fa referència aquest concepte? 

L'orgasm gap és "la diferència que hi ha entre homes i dones en el nombre d'orgasmes que tenen durant les relacions heterosexuals. La xifra és molt superior en l'àmbit masculí". Així ho explica la sexòloga Ana García a Harper's Bazaar. 

El motiu? El poc interès que, històricament, s'ha donat al plaer femení. Durant molts anys s'ha situat la sexualitat masculina al centre i això ha fet que moltes dones posin per davant la satisfacció dels homes abans que la seva. "Hi ha dones que deixen de banda el seu plaer perquè gairebé mai l'han experimentat i el que volen és que les seves parelles estiguin satisfetes, ja sigui per por a l'abandonament, per complaure...", assegura la sexòloga Ana García. 

De fet, més del 30% de les dones heterosexuals no arriba a l'orgasme quan té relacions sexuals amb la seva parella. I aquestes no són les úniques dades que acrediten la bretxa orgàsmica. Aquí en teniu més:


 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: