Com fer un bon currículum: 10 coses que no han d'aparèixer

per Redacció, el 1 de setembre de 2021 a les 11:49
Buscar feina és complicat i més tenint en compte que les empreses solen rebre uns 75 currículums al dia per oferta publicada. Així doncs, tan sols comptes amb 7 segons per despertar l'interès a través del teu currículum.

Aquesta és la primera impressió que rebran de tu i per això és necessari no cometre els següents errors: 


1. Selfie


La foto del currículum mai hauria de ser una selfie. Queda informal i descuidat. Així doncs, la millor opció seria incloure una fotografia més formal amb un fons neutre.


2.Errors gramaticals


Aquestes poden generar mala impressió. Abans d’enviar-lo caldrà que el revisis en profunditat. També pots deixar que el llegeixi una altra persona per tal de trobar possibles errors i així poder-lo corregir després.

3.Paraules innecessàries


Hi ha moltes paraules que es donen per sobreenteses com, per exemple, la paraula “telèfon” abans del teu número. Evita-les en la mesura que sigui possible. 

4.Aficions i coses personals


A no ser que siguin clau per la feina a què vols optar, no sol ser una cosa rellevant. 

5.Habilitats bàsiques


No cal que indiquis que saps utilitzar eines com el Microsoft Word, ja que se sol donar per suposat i l'únic que faràs és ocupar línies de manera innecessària. 

6.Massa text


El currículum ha de ser visual. Resumeixen les teves habilitats, estudis i experiències prèvies, així facilitaràs la lectura. 

7.Idiomes que vas estudiar fa molt temps


Si hi ha algun idioma que vas estudiar a classe fa anys però ja no te’n recordes de gairebé res, és millor obviar-lo i incloure algun altre que dominis. 

8.Utilitzar tipografies peculiars


Les tipografies bàsiques són les més fàcils de llegir. La comoditat és més important que l'estètica! 

9.Mentides o exageracions


No incloguis habilitats o coneixements que no tens. Pot ser que t’ajudin a cridar l’atenció, però al final la veritat s’acabarà sabent. És molt millor ser honest.

10.Correu electrònic no professional


Si no tens un correu electrònic amb el teu nom i cognoms, la millor opció és crear-ne un per incloure al currículum.
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: