Els «streamers» de Twitch fan vaga contra l'odi

per Lluís Girona, el 2 de setembre de 2021 a les 09:09
Si avui veus menys streamers a Twitch no és perquè s'hagin posat d'acord per prendre's un dia de vacances. Els creadors de contingut a la plataforma de directes han decidit unir forces per fer vaga i estar les 24 hores d'aquest 1 de setembre sense emetre un sol minut de streaming. El motiu és la lluita contra l'odi arran de les raids tòxiques que estan aflorant en les últimes setmanes a Twitch.

I que és un raid? Aquest mecanisme establert a la plataforma implica que quan una persona finalitza el seu directe, pot enviar l'audiència d'aquell moment a un altre canal. I feta la llei, feta la trampa. Alguns usuaris han aprofitat aquesta eina per enviar onades d'odi i toxicitat a altres canals, enviant la seva audiència a proferir insults especialment racistes, masclistes i homòfobs.


La iniciativa, batejada a les xarxes socials com a #ADayOffTwitch, ha tingut especial suport als Estats Units, ja que la pràctica també s'ha fet més popular en aquest país que no pas a la resta del món, però també s'hi ha unit la comunitat espanyola i catalana. De fet, els dos streamers més grans de l'Estat, el basc Ibai Llanos i el català Auronplay, han anunciat el seu suport a la iniciativa i aquest dimecres no faran streaming.
 

Les quatre demandes que planteja la comunitat són l'obertura d'un debat amb els creadors que permeti activar mecanismes per posar fi a l'abús; la implementació d'opcions de protecció, com que l'streamer pugui denegar una raid si considera que pot comportar odi; l'eliminació d'enllaçar més d'un compte de Twitch a un sol correu electrònic; i que la plataforma d'Amazon sigui més transparent en les accions que pren per protegir els creadors.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: