Logotip de Adolescents.cat

Què són els orgasmes expandits?

per Redacció, el 2 de setembre de 2021 a les 14:03
Els orgasmes solen durar entre 7 i 15 segons. Ara bé, es poden allargar? Segons la bioneuròloga Patricia Taylor, sí. De fet, ella és qui va començar a parlar dels orgasmes expandits el 1995, després de realitzar una tesi doctoral centrada en el plaer sexual i en què es recollien els resultats dels experiments duts a terme amb 44 parelles. 

Exactament, però, què és un orgasme expandit? Es descriu com qualsevol experiència sexual més intensa i extensa que la d'un orgasme regular. Les característiques típiques de l'orgasme expandit són les sensacions energètiques i les contraccions en tot el cos, especialment a l'abdomen, cuixes interiors, mans i peus i genitals. I quan pot durar? Aquesta sensació de plaer pot durar diversos minuts i allargar-se fins i tot a hores. 

Segons Patricia Taylor, aquest tipus de clímax està molt relacionat amb pràctiques com el sexe tàntric on es fan servir tècniques de respiració profunda perquè l'orgasme vagi de menys a més i es mantingui. 

Si bé experimentar l'orgasme expandit no és senzill, hi ha algunes tècniques i consells que l'afavoreixen. 

Exercicis Kegel: consisteixen a exercitar els músculs del sòl pelvià contraient i relaxant. Existeixen aplicacions i webs que expliquen amb més detall com practicar-los. 


Autoconeixement: explorar el nostre cos i les nostres zones de plaer ens ajuda a conèixer allò que ens agrada, amb quina intensitat i on tocar-nos. Experimentar coses noves pot ajudar a descobrir moviments o postures que allarguin el plaer.


Centrar-se en el moment: si a l'hora de masturbar-nos o practicar sexe estem pensant en altres coses, ens serà impossible aconseguir un orgasme expandit. De fet, ens resultarà molt difícil aconseguir un orgasme normal. És clau, doncs, que estiguem enfocats/des en el moment.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: