Logotip de Adolescents.cat

Els efectes secundaris de l'àcid hialurònic: els desavantatges d'un producte en augment

per Redacció, el 6 de setembre de 2021 a les 10:15
Des de fa mesos estem veient a Instagram un “boom” de clíniques que ofereixen tractaments d'àcid hialurònic, un component que ja tenim integrat al nostre cos, però que actualment s'utilitza per a retocs estètics.

Si ens posem científics, aquest element s’anomena PÒLISACÀRID, i es troba de manera natural a la pell. Sobretot en les zones d’articulacions i estructures cartilaginoses. 

Les seves aplicacions en estètica són múltiples, però es poden dividir principalment en dos grans grups: l'àcid hialurònic per hidratar i l'àcid hialurònic per donar volum.
 
Així ho explica a Talva el doctor Jaime Tufet. Segons l'expert cada vegada hi ha més demanda i cada vegada són més joves les persones que entren a la seva clínica. Si abans, els retocs estètics solien començar a partir dels 40-50, ara la franja és de 20 a 35! 

És per això que el doctor alerta dels possibles efectes secundaris d'aquest tipus de retocs."Cal ser conscients que els tractaments que et fas els primers 5 anys de joventut poden influir en el teu aspecte definitiu la resta de la teva vida. El que facis als 30 pot repercutir en el rostre dels 40. I pot ser que t'agradi. O no", assegura. 

I és que, molts cops ens oblidem de l'empremta estètica, és a dir, de les conseqüències a llarg termini de sotmetre's a certes operacions o tractaments. Jaime Trufet explica que, si bé l'àcid hialurònic no té efectes negatius per a la salut, s'ha de tenir en compte que modifica el nostre aspecte, sobretot aquell que s'utilitza per a donar volum. "Mai se'n va del tot. Si te n'has posat tres vegades als llavis el volum final dels mateixos serà un 10-15% superior en un futur. Perquè provoques un canvi definitiu per a la resta de la teva vida". I és que, com diu aquest doctor, s'està banalitzant la medicina estètica i s'està parlant molt poc dels efectes que pot tenir a llarg termini. Per això és necessari que els tinguem presents.

 

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: