Parla així a l'altra persona per millorar les relacions sexuals

per Adolescents.cat, el 12 de setembre de 2021 a les 08:01
Algun cop has acceptat fer o dir alguna cosa que no et venia de gust en les relacions sexuals? Desgraciadament passa molt sovint. És molt important que en la sexualitat, com en qualsevol altre àmbit de la vida, hi hagi sinceritat, respecte i molta comunicació.

Preguntar i escoltar el que l’altre/a té a dir i entendre que en la intimitat no hi hauria d’haver mai pressió de cap tipus.


Et sona el concepte d’assertivitat? En termes generals l’assertivitat és l’habilitat d’expressar de manera adequada i respectuosa les emocions i pensaments davant una altra persona.

Doncs bé, ara es posa sobre la taula el concepte d’assertivitat sexual. Com explica a la revista Clarín la psicòloga-sexòloga María Soledad Best, “l’assertivitat sexual és la capacitat de poder expressar de forma directa, honesta, empàtica i respectuosa el que t’agrada i el que no en l’àmbit sexual, poder iniciar o rebutjar trobades sexoafectives així com les pràctiques sexuals que cada persona desitja”.


Però està clar que abans de poder comunicar el que ens agrada i el que no i per tant prendre decisions assertives, primer hem de prendre consicència del que necessitem i també de la decisió de l’altra persona.

L’assertivitat sexual fa que poguem gaudir més les dues parts en les relacions sexuals, que poguem connectar a un nivell íntim superior i que visquem les relacions de manera sana.
Així doncs:

Escolta el teu cos
Informa’t i educa’t, existeixen molts llibres!
Segueix a experts/es de la psicologia i la sexologia per aprendre una mica cada dia
Estima’t molt, respecta i respecta’t sempre!
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: