El TSJC ordena que no es prioritzi el català a la selectivitat del setembre

per Bernat Surroca, el 6 de setembre de 2021 a les 14:06
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tornat a ordenar que no es prioritzi el català a les proves de la selectivitat del setembre, com ja va fer fa uns mesos als exàmens del juny. La sala contenciosa-administrativa ha enviat un requeriment específic, "amb les advertències legals", perquè s'especifiqui als tribunals d'avaluació de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) que no es pot prioritzar fer la prova en català, sinó que s'han d'oferir els exàmens en totes les llengües oficials sense que l'alumne ho hagi d'especificar.

D'aquesta manera, el TSJC manté les mesures cautelars que ja va acordar el 7 de juny, en aquell cas amb motiu de la primera convocatòria de la selectivitat. En concret, s'acorda la suspensió del punt 1.2.2. del tercer paràgraf de les Instruccions sobre el funcionament dels tribunals de les PAU, que estableix que els exàmens es repartiran de manera predeterminada en català i, si l'alumne ho vol, se li lliurarà en les altres llengües oficials. El cas neix d'un denúncia de l'entitat espanyolista "Asamblea por una escuela bilingüe de Cataluña". 


El TSJC considera que l'elecció de la llengua dels exàmens "no pot venir determinada per l'administració", sinó que han d'estar disponibles en les tres llengües i s'oferirà de manera individual a l'alumne l'opció d'escollir-los en l'idioma oficial que estimi". En aquest sentit, requereix el president i secretari del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) perquè compleixi la interlocutòria. Els jutges consideren que l'actual model vulnera el dret dels estudiants a examinar-se en castellà o aranès. 

La decisió del TSJC al juny no va tenir cap impacte en la selectivitat. Només el 5% dels alumnes -el mateix que en altres anys- va demanar per la prova en castellà, mentre que la resta va optar pel català. Caldrà veure quin impacte té en les proves del setembre, que comencen aquest dimarts. 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: