Així és la nova llei de Convivència Universitària: els punts clau

per Redacció, el 7 de setembre de 2021 a les 14:30
Quintades -conegudes popularment com a novatades-, plagis, l'assetjament a altres alumnes i la destrucció del patrimoni a les facultats seran considerades faltes molt greus. Aquesta és una de les principals novetats de la nova llei de convivència universitària que ha aprovat aquest dimarts el Consell de Ministres del govern espanyol a proposta del Ministeri d'Igualtat. La nova norma deroga un decret franquista aprovat el 1954 que encara avui dia estava vigent.

La norma considera com a falta molt greu les quintades, el plagi de Treballs de Fi de Grau, de Màster o Tesi doctoral, o l'assetjament i assetjament sexual, castigant els infractors amb l'expulsió de la universitat d'entre dos mesos i tres anys o la pèrdua de drets de matrícula parcial durant un curs o semestre acadèmic.


El règim disciplinari entrarà en joc quan les parts rebutgin la mediació, quan no s'arribi a un acord o quan la conducta que tracti l'expedient sancionador estigui expressament exclosa d'aquest procediment; entre aquests casos hi ha l'assetjament i la violència de gènere, el frau universitari o la destrucció de patrimoni. La norma afecta les universitats públiques i privades.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: