Logotip de Adolescents.cat

Les (perilloses) conseqüències que pot tenir un augment de pits i que molta gent desconeix

per Redacció, el 13 de setembre de 2021 a les 13:24
Les operacions estètiques són cada vegada més populars entre els joves. L'any passat un 36% de la població espanyola es va operar, segons un informe de la Societat Espanyola de Medicina Estètica. És a dir, gairebé 4 persones de cada 10 van passar pel quiròfan per fer-se algun retoc.

De fet, es tracta d'una tendència a l'alça: les operacions estètiques han crescut un 6% en els últims dos anys i un 15% respecte a 6 anys enrere. Les operacions estètiques són més freqüents entre les noies (70%), que entre els nois (30%) i que una de les més demandades és l'augment o reducció de pit. 


Ara bé, també hi ha persones que decideixen treure's els implants per qüestions personals o de salut. Aquest és el cas de Raquel del Rosario, cantant del Sueño de Morfeo. L'artista ha explicat que ha passat pel quiròfan per treure's els implants mamaris que es va col·locar fa anys. El post que ha fet a Instagram ha estat molt comentat, ja que exposa algunes conseqüències de l'augment de pit que molta gent desconeix.
 

"Un dia em vaig trobar amb un post a Instagram d'una noia que mostrava el seu cos durant la lluita contra un càncer associat a aquests implants (Limfoma Anaplàstic de Cèl·lules Grans, l'OMS no ho havia reconegut fins al 2016). Va haver-hi una frase que em va ressonar de manera especial: 'Col·loquem aquestes bombes de rellotgeria sobre el nostre pit i en el nostre cor...", explica la cantant.

A través de les etiquetes #breastimplantillness i #explant va llegir altres històries de dones "la salut de les quals s'havia vist afectada per l'ús de pròtesis mamàries", amb símptomes com "ansietat, falta de concentració, pèrdua de cabells, dolor muscular, cansament, dificultat per a respirar, malalties autoimmunes...", unes conseqüències sobre les operacions d'augment de pit de les quals es parla molt poc. 

És per tot plegat que Raquel del Rosario va decidir retirar-se els implants. A més, la cantant ha volgut llançar aquest missatge a tots els seus segidors/es: "Recorda que els pits només tenen una funció natural en el nostre cos, que és la d'alletar. La resta, és un invent nostre", ha afegit.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: