Logotip de Adolescents.cat

Acord per augmentar el salari mínim

per Redacció, el 16 de setembre de 2021 a les 10:06
Des de fa setmanes que s'està negociant augmentar el salari mínim i sembla que avui, per fi, s'ha arribat a un acord. Els sous més baixos augmentaran 15 euros al mes. El govern espanyol i els sindicats CCOO i UGT han acordat aquest increment del salari mínim interprofessional (SMI), sense acord amb la patronal CEOE, que considera que l'escenari actual de sortida de la crisi encara no permet augmentar sous.

Així doncs, el sou mínim passarà a ser de 965 euros al mes a partir d'octubre. A més a més, es preveu anar-lo apujant: fins als 1.000 euros l'1 de gener del 2022, i fins als 1.060 euros l'1 de gener del 2023. 

Ara bé, aquesta xifra és elevada o baixa si la comparem amb els sous mínims d'altres països de la Unió Europea? Actualment Espanya se situa entre els 10 territoris de la UE amb un salari més alt. A continuació els països amb els sous mínims més elevats i més baixos:

Salaris mínims més alts de la Unió Europea


Luxemburg (2.202€)
Països Baixos (1.685€)
Bèlgica (1.626€)
Alemanya (1.614€)
França (1.555€)
Irlanda (1.274€)

Salaris mínims més baixos de la Unió Europea


Bulgària (322€)
Hongria (442€)
Romania (458€)
Letònia (500€)
Croàcia (563€)
República Txeca (579€)


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: