La preocupant confessió sobre Instagram que ha fet la volta al món

per Redacció, el 16 de setembre de 2021 a les 11:47
Documents interns de Facebook revelen que Instagram és una xarxa profundament nociva per a la salut mental de les seves usuàries, sobretot les adolescents. Segons revela The Wall Street Journal, el gegant tecnològic ha conclòs que la plataforma produeix "comparació social negativa" i "prop del 32% de les dones que fan servir la xarxa social se senten pitjor amb els seus cossos".

Les filtracions de missatges i documents interns de l'empresa revelen que des de fa tres anys Facebook ha estat estudiant com Instagram afecta els usuaris. La xarxa "empitjora els problemes mentals sobre la imatge pròpia en una de cada tres adolescents", apuntava una presentació de l'empresa tecnològica del 2019.

Entre les adolescents amb pensaments suïcides, reconeix Facebook, el 13% de les usuàries britàniques i el 6% de les dels Estats Units van apuntar que l'origen del seu desig suïcida era Instagram. El 2021 l'empresa va fer enquestes a milers de persones i va contrastar les dades amb informació de Facebook sobre el comportament dels usuaris a Instagram.

Segons els estudis, els problemes específics d'Instagram es basen en la concentració "en el cos i l'estil de vida" d'aquesta plataforma, a diferència d'altres xarxes, com ara TikTok, on es valoren els reptes, o Snapchat, on l'aparença dels usuaris està protegida per filtres. Més del 40% dels usuaris d'Instagram són menors de 23 anys.


 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: