Logotip de Adolescents.cat

Per què han demandat a la sèrie «Gambito de dama»?

per Redacció, el 20 de setembre de 2021 a les 08:52

Nona Gaprindashvili va ser pionera en el món dels escacs femenins, el 1978 va ser la primera dona en obtenir el títol de Gran Mestra, que atorga la federació internacional (FIDE per les seves sigles en anglès). Ara, ha demandat Netflix per difamació durant el transcurs d'un capítol, el darrer, de la popular sèrie Gambito de Dama. I ha reclamat cinc milions de dòlars.


Segons informa The Hollywood Reporter, que ha tingut accés al requeriment, la jugadora georgiana ha detallat que el comentarista que narra la partida entre la protagonista, Beth Harmon -encarna l'actriu Anya Taylor-Joy- i Viktor Laev, assegura que Harmon "l'únic inusual en ella, realment, és el seu sexe" i continua, "un fet que no és únic a Rússia. Hi ha Nona Gaprindashvili, tot i que és la campiona mundial femenina no s'ha enfrontat mai a homes".
 

La jugadora Nona Gaprindashvili Foto: The Hollywood Reporter


Unes paraules que s'acompanyen de l'escena de la taula de joc i de fons la jugadora d'escacs Gaprindashvili observant la partida entre Harmon i Laev

Una afirmació que ella mateixa ha desmentit i ha subratllat que s'ha plantat cara a cara contra, com a mínim, 59 homes, 28 dels quals en una partida simultània fins a l'any 1968, quan està ambientat el capítol. A més, troba "greument sexista" que es faci aquest comentari. 

A més de la quantia de diners, també ha reclamat que s'elimini la frase de la sèrie i ha expressat el seu malestar perquè l'hagin batejat com a russa. Des de Netflix s'ha tret ferro a la demanda i no han considerat que hi hagi base legal, tot i valorar les fites de Gaprindashvili. Cal recordar que Gambito de Dama està basada en la novel·la Walter Tevis i la protagonista és un personatge no real, encara que durant el relat de la seva història s'inclouen figures i fets reals. 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: