L'erupció del volcà de La Palma obliga a desallotjar més de 5.000 persones

La lava surt per vuit boques i ja ha cremat algunes cases

per Pere Pratdesaba / Irene Montagut, el 20 de setembre de 2021 a les 10:01
L'erupció del volcà Cumbre Vieja de l'illa canària de La Palma des de les 15.12 hores d'aquest diumenge ha obligat a evacuar més de 5.000 persones de tres municipis de la zona, segons la Guàrdia Civil (no es preveuen més evacuacions). Les autoritats canàries ja abans havien decidit traslladar les persones amb mobilitat reduïda i han avisat a la resta perquè preparessin les maletes.


Així, s'ha iniciat l'evacuació dels barris de Tacande, Todoque, La Bombilla, La Laguna, El Remo i Puerto Naos, dels municipis de El Paso, Los Llanos de Aridane i Tazacorte. De moment no hi ha cap persona afectada, però ja s'han cremat algunes cases, en zones amb molt poca població. Els danys només són materials.

L'eupció


L'erupció s'ha produït a la coneguda com a Montaña Rajada, al municipi d'El Paso, després d'una setmana amb multitud de petits sismes –més de 1.450 registrats- de fins a magnitud 4 a l'escala de Richter. 
 
L'erupció es pot allargar entre quinze dies i nous mesos (l'última vegada que el volcà va estar actiu va ser el 1971, fa 50 anys, quan va cremar durant 25 dies)La lava surt de vuit boques que es traslladen cap al mar. Avança molt a poc a poc, a 700 metres l'hora i a 1.100 graus de temperatura, i va arrasant tot el que troba. No es produeixen explosions importants i la seva evolució és la prevista.

Tot i que a primera hora de la tarda no hi havia "danys personals", el Comitè Científic del Pla Especial de Protecció Civil i Atenció de Emergències per Risc Volcànic (PEVOLCA) ha elevat l'emergència a nivell 2. Les autoritats han demanat als veïns de la zona que es confinin a casa per evitar el fum i les cendres. 

 
 

Erupció del volcà a la Palma. Foto: RTVE

 
 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: