Una actriu de Sex Education revela que la sèrie l'ha ajudat a superar aquesta malaltia

per Redacció, el 20 de setembre de 2021 a les 10:48
Aquest divendres va arribar a Netflix la tercera temporada de Sex Education, una de les sèries més populars de la plataforma. Aprofitant l'estrena, alguns dels actors i actrius de la sèrie han volgut parlar dels seus personatges i de com aquests els han ajudat a superar certs obstacles. 

Una d'elles ha estat Aimee Lou Wood, l'actriu que interpreta a l'Aimee. En una entrevista, la jove ha confessat que Sex Education la va ajudar amb una malaltia amb la qual lluita des de fa anys: la dismòrfia corporal. 


L'actriu ha explicat que, en una de les seves primeres aparicions en pantalla, va haver de gravar un muntatge complet masturbant-se, una escena que li va servir per trencar tabús sobre la sexualitat femenina i la va empoderar com a persona. 
 

"Mai hauria pensat en un milió d'anys que seria capaç de fer això. He patit dismòrfia corporal tota la meva vida. Amb el muntatge de la masturbació, em vaig dir: 'Pensa en les noies joves que estaran veient això i diran, 'Oh, gràcies a Déu, això és el que jo faig'. Recordo que abans de la primera escena de sexe, vaig pensar: 'Començaré a menjar amanides cada dia', i simplement no ho vaig fer. Aquest va ser un punt d'inflexió per a mi, prendre la decisió de dir: 'En realitat, no alteraré com es veu el meu cos abans d'aquesta escena perquè així és com es veu el meu cos i punt", ha explicat l'actriu. 

Aimee Lou Wood també ha assegurat que la dismòrfia corporal continua sent una batalla per a ella, però que ara mateix es troba en un "camí positiu" i se sent més còmode amb el seu cos.


Què és la dismòrfia corporal?


Les xarxes socials ens permeten comunicar-nos amb qualsevol persona arreu del món, mobilitzar-nos en qüestió d'hores i informar-nos sobre temes que desconeixíem. Ara bé, també tenen una part negativa: el seu impacte en la percepció de la imatge corporal. Diversos estudis han demostrat que Instagram pot perjudicar la nostra autoestima, ja que mostra una realitat distorsionada i incentiva que ens comparem amb els altres. Dues actituds que no són sanes i que poden acabar desencadenant en trastorns, com per exemple la dismòrfia corporal. 

Aquesta afectació fa que la persona tingui preocupacions obsessives sobre la seva aparença física, especialment sobre alguna part del seu cos en concret, tal com ha explicat una psicòloga experta a Adolescents XL. 

I quins són els símptomes d'aquest trastorn? Doncs tot i que poden variar, aquests són els més habituals:

 Preocupació constant per una part específica del cos
 Comprar l'aparença física amb la dels altres 
 Tenir comportaments obsessius: mirar-se constantment al mirall, etc.
 Estrès/ansietat a l'hora d'anar a actes socials a causa de la inseguretat per l'aparença física.

En cas de sospitar que es pot tenir aquest trastorn, cal demanar ajuda a les persones que estimem i acudir a un especialista (metge, psicòleg...) per tal que ens digui quin és el tractament a seguir.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: