Govern i universitats vigilaran que les assignatures s'imparteixin en la llengua prevista

per Redacció, el 21 de setembre de 2021 a les 09:17
La conselleria d'Universitats i les universitats catalanes han acordat aquest dilluns fer un seguiment semestral per garantir el compliment de l'ús de la llengua de docència de l'assignatura triada en el pla docent.

La consellera Gemma Geis ha explicat que Govern i universitats han reafirmat "el compromís de garantir els drets lingüístics dels estudiants i el professorat", així com assegurar el manteniment de la llengua de docència de les assignatures durant tot el curs.

Les universitats elaboraran informes semestrals que lliuraran al departament, on es recolliran totes les incidències que es produeixin sobre canvis en la llengua de docència, així com els canvis i motivacions d'aquestes variacions.


L'ús de la llengua catalana supera el 50% en els estudis oficials de grau, i el departament assenyala que la forta internacionalització de la universitat, amb un augment de l'oferta d'assignatures en castellà i terceres llengües, especialment en màsters i doctorats, "no ha provocat en cap cas la reducció del nombre d'assignatures que s'imparteixen en català".

Tot plegat arriba uns dies després de la publicació d'un vídeo que va generar molt debat a Twitter. La gravació, protagonitzada pel creador de continguts Albert Pagà, conegut com a Berti, denuncia la poca consideració que es té cap al català en les classes universitàries. Què en penseu?

 
 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: