k-pop a l'onu

BTS: Per què el grup de k-pop més famós del món ha fet un discurs a l'ONU?

El grup juvenil coreà llança una campanya amb Unicef i s'adreça als joves de tot el planeta: "No esteu perduts, no sou la generació perduda"

El grup BTS, en una imatge d'arxiu | Europa Press
per Victor Rodrigo, el 21 de setembre de 2021 a les 19:14
El grup coreà de k-pop més famós del món, BTS, va fer ahir un emotiu discurs a la 73a Assemblea General de les Nacions Unides a Nova York. La banda va ser convidada per l'ONU en el marc del llançament d'una campanya d'UNICEF adreçada als adolescents, joves i menors de tot el planeta. La campanya s'anomena Generation Unlimited, que inclou un videoclip anomenat "Permission to Dance", rodat i cantant a l'interior de l'edifici de l'ONU a Nova York. En ell hi han participat artistes de talla mundial com Ed Sheeran, Steve Mac o Jenna Andrews.

Els set integrants de la banda (Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V i Jungkook) van pujar al faristol principal de la seu principal de les Nacions Unides per dirigir-se a tots els joves del planeta i criticar la perspectiva que es té d'ells des de les institucions de tot el món. Carreguen contra l'etiqueta de generació perduda per la Covid-19 i demanen recursos per a poder tirar endavant "davant les adversitats i els nous reptes que afronten les noves generacions".

 

El discurs de BTS adreçats als joves: «No estan perduts»


Els coreans s'han mostrat molt crítics amb els prejudicis que reben els joves en el context actual i han recordat les dificultats de la nova generació per afrontar els problemes que els envolten. "A vegades el món sembla que s'encalla, encara que nosaltres vulguem seguir endavant, de vegades un sembla que perd el camí i nosaltres també ens sentim així en el passat".

"Els adolescents i els que tenen 20 anys avui se'ls anomena la generació perduda de la Covid 19. Han perdut el camí quan necessitaven més oportunitats, havien d'intentar coses noves", han explicat des del faristol. Després de la crítica, han volgut tenir unes emotives paraules per a l'esperança de tots aquests menors i joves que lluiten per un futur millor.

"No estan perduts, estan trobant valor i assumint nous reptes. Hauria d'anomenar-se la generació benvinguda, perquè en lloc de témer el canvi li dona la benvinguda a aquest i segueix endavant. Si creiem que hi ha possibilitats i esperança, encara que puguin ocórrer moltes coses inesperades-, no perdrem el nostre bon rumb. De vegades prenem decisions incorrectes, però això no implica que no hi ha res que puguem fer", han sentenciat. Podeu veure el discurs complet aquí:


Altres notícies que et poden interessar


​​​
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: