Logotip de Adolescents.cat

La tècnica de 2 minuts que t'ajudarà a «pensar millor»

per Redacció, el 23 de setembre de 2021 a les 06:00
Hi ha alguna tècnica senzilla que ens ajudi a aclarir les idees i a prendre decisions? Segons una investigació duta a terme aquest 2019, sí.

La tècnica consisteix a realitzar un exercici de relaxació de només dos minuts coneguda com la regla de 5-2-7. Per aplicar-la cal:

- Inhalar aire contant fins a 5
- Aguantar la respiració 2 segons
- Expulsar l'aire contant fins a 7
- Repetir l'exercici 1 cop

angry over it GIF by Women's History Month

Per tal d'arribar a aquesta conclusió els científics van realitzar una prova amb dos grups d'estudiants d'entre 19 i 29 anys. A tots ells se'ls va dir que imaginessin que eren els responsables d'una empresa i que havien de prendre 7 decisions importants.

Als estudiants del primer grup, se'ls van plantejar les 7 decisions sense cap pas previ ni posterior. Als alumnes de l'altre conjunt, en canvi, se'ls va demanar que realitzessin la tècnica de relaxació 5-2-7 abans de contestar.

D'acord amb els resultats, la regla del 5-2-7 va millorar el rendiment dels estudiants en la presa de decisions i va disminuir el seu nerviosisme. És per això que els científics recomanen realitzar-la abans de dur a terme alguna cosa que ens posi nerviosos/es, com un examen o una conversa important.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: