Els noms de nadó que estan prohibits

per NacióDigital, el 27 de setembre de 2021 a les 09:08
Els pares que han de triar nom per a una criatura es troben a vegades amb limitacions quan s'adrecen al Registre Civil. A Espanya estan prohibits els noms compostos de més de dos noms, si bé fa uns anys sí que es permetien tres i fins i tot quatre noms. També estan prohibits els diminutius.

A més, els noms que es puguin considerar ofensius o absurds també estan vetats, segons una instrucció del Ministeri de Justícia. Així, no pots posar a la criatura Hitler, Bin Laden o Judes. Tampoc estan permesos els noms que corresponguin a cognoms de personalitats famoses, com ara Messi o Spielberg, ni els noms d'objectes o marques comercials.


Tampoc es permeten noms d'animals, com ara Llop. En general, es prohibeix qualsevol nom que pugui tenir "connotacions negatives", que atemptin contra dignitat de la persona o que siguin motiu de burla. 

Pel que fa al gènere, estan prohibits els noms canviats de gènere en cas que no existeixin. Una persona que es diu Maria podria dir-se Mario, però una que es digui Marisa no podria dir-se Mariso. També està vetat que una dona tingui un nom associat al gènere masculí, un aspecte que pot ser controvertida en el cas de persones trans.


Els noms de fruita també estan prohibits, segons el Ministeri, per "protegir l'interès superior del menor o de la persona que sol·licita el canvi". Tampoc es pot posar com a nom un acrònim format per diversos noms, i tampoc el nom d'una ciutat, com ara Barcelona o París.

En cas que el Ministeri de Justícia rebutgi un nom, la família ha de donar una alternativa. Si no ho fa, el nom el triarà el Ministeri, com ja fa en cas de nadons òrfens.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: