Logotip de Adolescents.cat

Vídeo | La lava del volcà de La Palma arriba al mar

per Pere Pratdesaba, el 29 de setembre de 2021 a les 08:25
La colada de lava del volcà de La Palma ha arribat al mar aquesta mitjanit, pocs minuts després de les 12, produint grans columnes de fum. En concret, ho ha fet al voltant de la platja de Los Guirres, a la seva zona nord, on s’ha precipitat per un penya-segat de 100 metres d’alçada a una velocitat molt lenta.
 


Las autoritats recomanen als veïns quedar-se almenys a 3,5 quilòmetres de la zona i adverteixen que s'han format boires blanques de vapor d’aigua però també es poden emetre gasos tòxics i nocius per a la salut. Per això recomanen a tothom que es confini a casa. 

El cabildo de La Palma ha destacat que la lava ha arribat al mar seguint un recorregut que no ha provocat cap pèrdua personal, tot i que ha arrasat diverses plantacions de plataners, i ha reiterat les recomanacions de no acostar-se a la zona i respectar el confinament dels habitatges propers.

 
Durant aquest dimarts, l’illa de La Palma ha registrat un total de 29 terratrèmols en diferents punts, amb una intensitat d’entre 2 i 3,3 punts de magnitud de l’escala Ritcher. 

D'altra banda, cal recordar que el volcà ha mutat aquest mateix dimarts. Els experts de l'Institut Vulcanològic de les Canàries, Involcan, ja no el qualifiquen d'estrombolià com fins ara, sinó de hawaià. Lava molt més abundant, més fluida i amb més capacitat per moure's, alhora que més tranquil·litat a la zona d'erupció, ja que no es produiran gairebé explosions.

Ara per ara, el balanç de destrucció del volcà és considerable: 268 hectàrees cobertes, entre les quals es troben 686 edificacions afectades, 656 destruïdes, i més de 22 quilòmetres de carreteres arrasats.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: