Logotip de Adolescents.cat

El mètode científic per guanyar qualsevol discussió

per Adolescents.cat, el 30 de setembre de 2021 a les 09:44
Tenir raó en les discussions és satisfactori, tant, que fins i tot s'ha creat un "mètode científic" per guanyar qualsevol batalla verbal. Aquests són els trucs que s'han de seguir:

via GIPHY


1. Cedeix una mica al principi

​La manera més efectiva per aconseguir que un altre ens doni la raó, és coincidir amb ell/a al principi. A les persones no ens agrada que ens qüestionin i per això és important sentir-nos validats pel nostre interlocutor abans d'assenyalar qualsevol error. Es poden fer servir frases com: "És veritat que això és així, però..." o "en part tens raó, però...", etc. Fer això és infinitament més productiu que portar la contrària constantment. Imagina't que fos a l'inrevés. Acabes la teva intervenció i immediatament després l'altra persona et diu "estàs totalment equivocat". Això provoca l'activació dels teus mecanismes de defensa i fa que vulguis discutir amb l'altre.

via GIPHY

2. Deixar que l'altre arribi sol a la conclusió

Un altre dels trucs és precisament no exposar directament el teu punt de vista, sinó deixar que sigui l'altre el que acabi arribant a aquesta conclusió per les seves pròpies deduccions. Al final, tothom es vol sentir intel·ligent i capaç de treure les seves conclusions.

3. ​Com més gent millor

Com més persones defensin una idea contrària a la nostra, sentirem que és més probable que siguem nosaltres els que estem equivocats. De la mateixa manera, com més gent coincideixi amb tu, més fàcil et serà convèncer a l'altra persona que tens raó.

via GIPHY

4. Actitud tranquil·la

El més indicat per a triomfar en un debat és utilitzar un llenguatge tranquil i un to suau. Donarà la sensació que estàs tan segur de tu mateix/a que no necessites elevar la veu. També convé posar exemples, ja que dona veracitat als nostres arguments.

5. Si fa falta, recapacita

Si l'altra persona té arguments sòlids, probablement no deixarà de sostenir-los per molt convincents que siguem. En aquest sentit, és molt important parar-nos un moment a pensar, ja que potser som nosaltres els qui estem fent una defensa inútil de la nostra opinió sabent que estem equivocats.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: