​Un jutge no considera delicte enregistrar imatges íntimes de dones a la via pública

per Pere Pratdesaba, el 30 de setembre de 2021 a les 12:01
Un jutge ha considerat que no és delicte enregistrar imatges íntimes de dones a la via pública. Es tracta del magistrat que instrueix el cas dels enregistraments de la festa d'A Maruxaina de Cervo, a Lugo, on van gravar diverses donen orinant al carrer. I no només això, sinó que després van publicar aquests vídeos en pàgines web pornogràfiques, algunes de pagament.

El jutge argumenta que els fets denunciats no constitueixen un delicte contra la intimitat o el dret a la pròpia imatge perquè les imatges es van obtenir a la via pública, per la qual cosa deurien ser tractades per la via civil i no la penal.


El jutge també rebutja que els vídeos suposin un delicte contra la integritat moral, en aquest cas perquè "no s'aprecia l'ànim tendencial d'afeblir la resistència física i moral" de les dones que van ser filmades mentre feien les seves necessitats a les festes del municipi de l'any 2019.

El col·lectiu denunciant espera ara la decisió de l'Audiència Provincial de Lugo, després d'interposar un recurs d'apel·lació, ja que no estan d'acord amb l'opinió del jutge. 


El cas ha aixecat molta polèmica i durant aquests dies se n'està parlant molt a les xarxes socials. El cert és que sorprèn bastant que un fet així no es consideri delicte.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: