Instagram i WhatsApp tornen: què ha passat?

per Albert Vilanova, el 5 d'octubre de 2021 a les 08:44
Facebook, Instagram i Whatsapp han recuperat l'activitat, al voltant de la mitjanit i de manera progressiva, després de sis hores d'interrupció per causes que encara no s'han explicat als usuaris.

Els tres serveis han sofert una falla en l'àmbit global, la més gran de la història de les tres marques. L'avaria ha afectat uns 3.000 milions de persones de 46 països d'arreu del món, entre els quals Espanya, França, Grècia, Mèxic o els Estats Units, entre d'altres. 


En només unes hores, el creador de Facebook, i propietari també de WhatsApp i Instagram, Mark Zuckerberg, ha perdut 6.600 milions d'euros per la caiguda mundial d'aquests tres serveis, segons la prestigiosa revista de negocis Forbes

Per què hi ha hagut aquesta caiguda a nivell mundial? La causa de la interrupció del servei no està confirmada, però segons apunten diversos experts, es podria deure al fet que s'han eliminat dels DNS les entrades d'aquestes tres aplicacions.


Un DNS és un directori d'Internet. Cada cop que qualsevol persona obre un enllaç o una aplicació, el dispositiu ha de buscar el DNS utilitzat pel servei al qual intenta accedir, per trobar-lo i acabar connectant. Els DNS estan proveïts per, entre d'altres, Google i Amazon. 

Una de les veus autoritzades per pronunciar-se és l'expert en ciberseguretat, Kevin Beaumount, que a través d'un missatge a Twitter ha expressat el següent: "Aquest sembla un error de configuració bastant fort, Facebook bàsicament no existeix a Internet en aquests moments".

 



 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: