Logotip de Adolescents.cat

Què passa si dormo amb la copa menstrual posada? I amb un tàmpax?

per Redacció, el 9 d'octubre de 2021 a les 06:00
Per a moltes és tan còmoda que de vegades te n'oblides que la portes posada. I és que qui no ha dormit alguna vegada amb la copa menstrual o algun tampó posat?

La llevadora i fisioterapeuta Ascensión Gómez López ens explica per què no ho hem de fer mai.

Els músculs necessiten descans: Dormim estirades perquè els músculs necessiten desconnectar per descansar i per això cal que no hi hagi gravetat ni res que els estiri. Portar la copa menstrual posada estimula la musculatura i tracciona els teixits, i encara que sigui poquet, no els deixa descansar tranquils. 

Millor sense res a dintre: Qualsevol pes que es dugui a dintre de la vagina provoca una contracció reflexa i això pot cansar tota la musculatura. Per tant és millor dormir sense res a dintre i fins i tot sense calces quan no menstruïs.

-Tot i que la copa menstrual es pot portar fins a 12 hores posada es recomana, que encara que no estiguis sagnant massa, la buidis cada 4-6 hores per evitar dur molt de pes tota l'estona

Què es recomana dur a la nit?


És recomanable dur compreses de tela o calces menstruals (com alternatives més ecològiques). Si pel que sigui no tens una altra opció que no sigui utilitzar la copa menstrual a la nit cal que te la posis buida i la buidis quan t'aixequis al matí.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: