Creen un nou mètode anticonceptiu: com funciona i quines altres opcions existeixen

per Adolescents.cat, el 11 d'octubre de 2021 a les 06:00
És important utilitzar mètodes anticonceptius a l'hora de tenir sexe. Les conseqüències de no fer-ho (embarassos no desitjats, malalties de transmissió sexual...) poden allargar-se molt en el temps i, fins i tot, ser permanents. Hi ha moltes opcions diferents, però fins al moment, pràcticament la majoria estan pensades per a les dones.

Això pot estar a punt de canviar: alguns investigadors del National Institute of Health dels Estats Units estan experimentant amb un nou gel anticonceptiu per als homes. En concret, han creat un medicament amb progestàgens, un tipus d'hormones que redueix els nivells d'espermatozoides en l'organisme.

El problema que es van trobar els investigadors és que, tal com passa amb els anticonceptius femenins com la píndola, l'alteració hormonal té efectes secundaris en l'organisme masculí. Amb l'ús dels progestàgens, el nivell de testosterona cau, fet que redueix el desig sexual dels homes. Per això, els investigadors s'han passat els últims deu anys intentant trobar la dosi perfecta que equilibri les dues coses, anticoncepció i els mínims efectes secundaris.

Les bones notícies? Creuen que ho han aconseguit, i han començat un experiment amb 240 homes per comprovar-ho. Aquestes persones s'aplicaran el gel durant tot un any sense utilitzar altres mètodes per veure la seva eficàcia, i després esperaran sis mesos sense aplicar el gel per a comprovar que els nivells d'espermatozoides tornen a pujar i els efectes secundaris no són extrems.

Si el procés funciona, els homes tindrien el primer anticonceptiu hormonal per a ells, amb els seus avantatges i desavantatges, exactament igual que els anticonceptius femenins, que també tenen conseqüències per organisme. 

Com que aquesta alternativa encara no està disponible, us deixem algunes de les opcions més comunes:

 
 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: