Un atac informàtic deixa la UAB sense internet ni campus virtual i obliga a suspendre classes

per V.R., el 11 d'octubre de 2021 a les 13:44
Un atac informàtic ha afectat durant tot el matí de dilluns els serveis interns de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), deixant-los inhabilitats. Això ha afectat el servei d'internet de tota la universitat. No funciona el Wifi del campus ni el Campus Virtual, per a alumnes ni per a professorat o altres membres de la UAB. 

També s'han vist completament afectades la pàgina web de la facultat i els serveis de correu electrònic de la UAB. Segons fonts del centre a l'ACN, no ha transcendit l'origen de l'anomalia, i durant aquests matí els responsables de sistemes i del rectorat treballen per detectar-la. Segons ha explicat l'Ara, diverses classes s'han hagut de suspendre en ser impossible poder realitzar-les completament per la manca de recursos tècnics.

  Els tècnics de l'Autònoma han anul·lat l'accés a la xarxa des de les facultats i altres equipaments universitaris per intentar resoldre el problema. El centre informa els usuaris a través dels perfils a les xarxes socials, en què es recomana desconnectar tots els serveis vinculats a la UAB, inclòs el núvol, per evitar que la infecció s'estengui.

A més, es demana que si algun usuari ha rebut un fitxer anomenat http://Readme.READ i que s'ha desat a l'escriptori, així com fitxers amb extensió .uab, s'apaguin els ordinadors i s'avisi al servei informàtic.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: