El mètode de TikTok per dormir més i millor

per Adolescents.cat, el 17 d'octubre de 2021 a les 06:00
Si després de tornar a la rutina has tingut problemes per dormir, a TikTok s'ha fet viral el mètode 10-3-2-1 que et pot ajudar a solucionar-ho. Ho ha explicat el metge britànic @dr.karanr, conegut a l'app pels seus vídeos amb consells i dades curioses de salut.
Si tens problemes per agafar el son a la nit, aquí t'expliquen com funciona:

 
@dr.karanr

10-3-2-1 to sleep quick! ##learnontiktok ##schoolwithdrkaran ##lifehack ##sleep

♬ Steven Universe - L.Dre
- 10 hores abans de ficar-te al llit, deixa de prendre cafè. Segons Raj, aquest és el temps que li costa al teu cos eliminar tota la cafeïna i suprimir els efectes estimulants.

- 3 hores abans d'anar-te'n al llit has d'evitar els menjars abundants. Això evitarà l'acidesa estomacal, que pot interrompre el somni. A més també s'hauria d'evitar l'alcohol, ja que altera la fase REM.


- 2 hores abans de ficar-te al llit, deixa de fer feina. T'ajuda a entrar en un estat mental relaxat i no anar-te'n al llit alterat.

- 1 hora abans d'anar-te'n al llit deixa les pantalles. Si, també Netflix i el teu mòbil. Com s'ha demostrat la llum blava que emeten els dispositius electrònics redueix el teu nivell de melatonina i retarda el teu somni.




 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: