L'estrany cas d'una dona que no sent dolor, ni por, ni ansietat

per Redacció, el 13 d'octubre de 2021 a les 12:36
Us imagineu no sentir dolor ni experimentar situacions de por o ansietat? Això és el que li passa a Jo Cameron, una dona de 68 anys que, a causa d’una mutació genètica, és incapaç de notar el dolor.

El més sorprenen del cas és que aquesta britànica no es va adonar que era diferent fins fa uns anys, quan en tenia 65. La dona es va sotmetre a una delicada operació de mà i els metges no es podien creure que no necessités analgèsics: i és que, Jo Cameron no va experimentar cap molèstia després de sortir del quiròfan.


Va ser llavors quan el seu anestesista la va derivar a especialistes en genètica de la University College London (UCL) i de la Universitat anglesa d'Oxford, els quals, després d'una sèrie de proves, van concloure que era una mutació genètica la que impedia que Jo Cameron sentís dolor.

Els metges van trobar que la dona tenia una mutació a un gen pròxim que controla l'enzim del FAAH. Aquest gen és vital en el procés sensorial dels dolors, la memòria i l'estat d'ànim de les persones. És per aquest motiu que Jo Cameron no sent molèsties si es clava un cop o si es fa una cremada, segons ha explicat ella mateixa als mitjans. 


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: