Marca aquest número al mòbil: et pot salvar si mai te'l roben

per V.R., el 14 d'octubre de 2021 a les 09:02
El robatori d'un mòbil és una de les màximes preocupacions dels ciutadans en l'àmbit de la seguretat. Sobretot, perquè cal gestionar després amb les teleoperadores de telefonia la cancel·lació del contracte, bloquejar el terminal o intentar recuperar el número per fer-lo servir en un altre dispositiu. Tot això requereix diversos tràmits i la Guàrdia Civil, a través d'un missatge a Twitter, ha volgut donar un truc als usuaris per prevenir totes aquestes situacions.

En concret, ha recomanat als ciutadans prémer aquest número específic al seu mòbil per tal que els surti el codi IMEI. El número (o més aviat codi, per la seva composició) és aquest: *#06#. Asterisc, quadradet, zero, sis, quadradet. Un cop es faci, apareixerà de manera automàtica el codi IMEI, imprescindible per a les operadores de telefonia per a poder bloquejar de manera molt ràpida els terminals. Què és el codi IMEI? És un codi aplicat a tots els telèfons del planeta que permet identificar de manera única i exclusiva un terminal específic. És a dir, tots i cadascun dels dispositius són completament diferents entre ells gràcies a aquest codi. Com els números de sèrie dels bitllets o els codis de barra de lots de productes diferents.

En el cas que un telèfon desaparegui o es robi, és imprescindible poder presentar l'IMEI a la companyia amb la qual s'hagi contractat l'aparell mòbil per tal de bloquejar-lo i que cap altra persona el pugui fer servir.


Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: