Què és la misofonia?

per Adolescents.cat, el 22 d'octubre de 2021 a les 06:00
Si el soroll et produeix angoixa o ansietat, podries patir misofonia. A tots i a totes ens poden molestar els sorolls com la respiració forta o el so en mastegar. Però si et produeixen ira, ansietat o una angoixa insuportable, és possible que tinguis misofonia, del grec miso (odi) i phone, so. És a dir, odi al so.

via GIPHY

Aquest trastorn, de moment sense cura coneguda, s'associa a grans genis creatius de la història de la humanitat com Kant, Kafka, Darwin i fins i tot el músic Wagner.


La paraula "misofonia" va ser utilitzada l'any 2001 pels neurocientífics estatunidencs Pawel Jastreboff i Margaret Jastreboff. Pot afectar el 10% de la població, encara que no està reconeguda com a malaltia. Quan la hipersensibilitat respon a sons per sota d'una conversa normal (entre 40 i 50 decibels), es coneix com a Síndrome de Sensibilitat Selectiva a So (SSS).

via GIPHY


Segons un estudi publicat a la revista Psychology Today, la creativitat pot estar relacionada amb una capacitat reduïda per a filtrar informació sensorial "irrellevant". Algunes d'aquestes informacions irrellevants poden ser inspiradores, fins i tot els sorolls de la ciutat. Però per a molts genis o persones amb TOC, el soroll és un element extern irrellevant que els pot molestar fins al punt de paralitzar-los. No aporta res a la seva creació i els desconcentra. 


 
Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: