Aquesta escena de «El Juego del Calamar» pot ser perillosa per als espectadors

per A.V., el 15 d'octubre de 2021 a les 09:54
Amb més de 111 milions d'espectadors, ja és la sèrie més vista de la història de Netflix i no sembla que hagi de parar. El Juego del Calamar és el fenomen audiovisual del 2021 sense discussió. Ara bé, hi ha un detall que cal tenir en compte.

Es tracta d'una escena del capítol 4 que pot provocar un efecte estroboscòpic, similar a efectes de llums de discoteques. En aparèixer i desaparèixer la llum ràpidament, dona la sensació que el moviment del que es veu és a batzegades. Concretament, el moment correspon a una baralla multitudinària de nit, en la qual els jugadors s'apallissen fins a la mort amb una llum intermitent.


L'efecte estroboscòpic del quart capítol, doncs, pot ser perjudicial per a la vista i causar malestar, cansament visual i mal de cap. A més, triplica el risc de patir un atac epilèptic en persones fotosensibles. És per aquest motiu que Netflix ha hagut d'afegir un avís previ a la visualització de l'episodi.

Adolescents.cat és el portal més visitat entre els usuaris joves de Catalunya. Aquí hi trobaràs tot allò que t'interessa sobre els teus ídols, consells per resoldre els teus dubtes i inquietuds, tests, actualitat, vídeos virals, gossip, apunts, treballs, resums d'exàmens, assessorament sobre sexualitat i parella, comunitat, etc. Vivim per entretenir-vos i treballem per a satisfer-vos. Un lloc a internet on la diversió està assegurada. No t'oblidis de recomanar-nos als teus amics.
Segueix-nos a:
Cerca a Adolescents.cat:

Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Mitjà associat a
 
Amb la col·laboració de: